RADIO URBINO

 

A land retention project that re-interprets the making of Urbino through adjustment of the city walls.

1 to 500 scale site model of Urbino, Borgo Mercatale, La Data, Palazzo Ducale and Teatro Sanzio

Re-occupation of the city wall brings increased life and activity to what is currently a quiet edge of town.

Robust land engineering makes space for taut-skinned pre-fabricated structures situated around a series of courtyards and circulation routes that navigate levels through the site; carrying light, sound and air though the building.

The project is set around large public gardens that provide a new entrance to the city. Practice rooms are cut into the city walls and partially hidden below ground in an unobtrusive scheme that has a small footprint, yet far reaching effect.

Music school: 
Individual and shared accommodation with practice rooms of varying sizes. Performances in conjunction with the theatre.

Radio station: 
Broadcasting to the surrounding valleys, providing a platform for students on the multimedia/ journalism course at the local university.

Walled Gardens: 
A large public space where music students can practise - hidden away, but also offering a scenic route into the town.

© Copyright Toby Hart Architecture - All Rights Reserved

Architects Registration Board Logo
Royal Institute of British Architects Logo